dilluns, de setembre 03, 2007

Epidaure salvat de les flames

El dissabte passat va sortir a l'Avui un article sobre els incendis de Grècia titulat Epidaure escrit pel mallorquí Sebastià Alzamora amb una interessant reflexió sobre la conservació del patrimoni arqueològic i natural. En reprodueixo un passatge:

... Ara tot allò deu estar envoltat de desolació i d'infern, i, dins de tot, em consola saber que el teatre d'Epidaure, com no podia ser altrament, ha resistit la desgràcia: els homes som capaços de les pitjors barbaritats però també de les millors obres, aquelles que aguanten flames, aiguats i segles per donar testimoni de la grandesa de l'espècie. D'això parla constantment Grècia amb el seu privilegiat patrimoni arqueològic, i per això els grecs han organitzat la seva indústria turística entorn d'aquest actiu i d'un altre que tampoc no té preu calculable: la grandiositat dels seus paisatges naturals, poblats per fantasmes de tots els temps i totes les nacions. Ara que els mirem amb aquesta penosa commiseració que reservem als que creiem inferiors a nosaltres, sapiguem que almenys els grecs ... no han sucumbit a la temptació de destruir el seu país a canvi d'un plat fàcil de llenties.

Per llegir-lo sencer cliqueu aquí.

1 comentari:

  1. Molt bones paraules, sí senyor!
    Menys mal que no hi ha hagut danys importants als jaciments arqueològics, encara que la destrucció del paisatge és una terrible desgràcia.

    ResponElimina

Els missatges anònims o poc respectuosos no seran publicats.