dilluns, de juny 26, 2006

Teatre clàssic a la fresca

The Globe, Londres (S.G.)

Fa uns dies vaig parlar de la representació de Nausica de Joan Maragall. Però aquest estiu tenim la possibilitat d'assistir a d'altres espectacles de tradició grecoromana, que des de fa un temps he anat recollint a l'agenda del Laberint de l'actualitat.



Per començar hi ha l'adaptació de la Ilíada feta per Alessandro Baricco, Homer, Ilíada, que ha tingut gran èxit en el format de llibre i que ara s'escenifica de la mà de dos grans de la tele-escena catalana, Jordi Boixaderas i Lluís Soler, "que fort retronen" -si se'm permet descriure les veus poderoses de tots dos amb un epítet homèric-, acompanyats de Marta Marco. Teniu ocasió de veure-ho, si encara trobeu entrades, al festival 30Nits de Sabadell,el 28 de juny, a Vic, l'1 de juliol, i al Festival de Barcelona Grec, a la Plaça del Rei, els dies 6 i 7 de juliol.

Si domineu el francès Les Estivales, el festival de Perpinyà, us ofereix Andromaque de Racine, el 4 de juliol, i Médée, un concentrat dels monòlegs de la tragèdia d'Eurípides en la veu de la bella Fanny Ardant.

Així mateix, en el marc dels Capvespres a la romana, a Guissona (La Segarra), Miles gloriosus de Plaute és representat pel grup Balbo de l'IES Santo Domingo de Puerto de Santa María, el 23 de juliol, amb l'entrada lliure.

Encara més, dins el Festival Shakespeare de Santa Susanna està programada la faula ovidiana Píram i Tisbe, a partir de fragments de l'òpera El Somni d'una nit d'estiu de B. Britten (22 i 25 de juliol). D'altra banda la Fira de Tàrrega obre el 7 de setembre amb Orpheus, un espectacle total de la companyia alemanya Pan.Optikum (en versió castellana-catalana).

De tota manera no hi ha dubte que el Festival de Teatro Clásico de Mérida, que se celebrarà del 6 de juliol al 15 d'agost, serà l'estrella, com cada estiu. Enguany presenta un programa de to clarament odisseic:
  • Calipso (Venturas y desventuras de una diosa), una comèdia musical,
  • Ítaca, una versió lliure de l'Odissea,
  • El amor del ruiseñor (El mito de Procne y Filomela) de Timberlake Wertenbaker,
  • Odiseo y Penélope de Mario Vargas Llosa,
  • Viriato rey de Joâo Osorio de Castro,
  • Las aventuras de Ulises (espectacle infantil),
  • El camino de Sísifo a Ícaro (espectacle de carrer).
Finalment cal destacar que durant aquest estiu al Globe de Londres, el teatre reconstruït de Shakespeare, es representen unes quantes de les obres romanes del gran dramaturg anglès:
A més s'hi ofereix In extremis, una dramatització del dissortat amor d'Abelard i Heloïsa.

De moment això és tot. És una llàstima que aquesta vegada el festival Sagunt a escena no hagi programat, com en altres temporades, cap espectacle de tradició grecoromana dins la seva abundant oferta. En cas que m'arribi informació d'algun espectacle més, ja ho sabeu: a l'agenda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els missatges anònims o poc respectuosos no seran publicats.