dimecres, de febrer 01, 2006

300 al cine

El còmic de Frank Miller titulat 300 (1998) i publicat en castellà per Norma, està sent portat al cinema. 300 narra la famosa batalla de les Termòpiles (480 a.C.), en la qual tres-cents guerrers espartans, comandats per Leònidas, van plantar cara a un gran exèrcit persa fins a la mort de tots ells. La pel·lícula, produïda per la Warner Bros., està previst que s'estreni enguany. N'és el director Zach Snyder, i els intèrprets principals Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham, Vincent Regan, Rodrigo Santoro, Dominic West. Ja es pot accedir al web del film, que conté un vídeo amb escenes del rodatge.



La pel·lícula no sé com sortirà, però, si no heu llegit el còmic, us el recomano, perquè és magnífic: els dibuixos tenen una gran força èpica i una enorme expressivitat i el guió també és prou remarcable, amb un retrat dels troians convincent, tot i que idealitzat en el seu heroisme extrem. Una altra cosa són els perses, amb una aparença entre musulmans de les croades i negres, i un Xerxes que sembla sortit del
Bronx, afroamericanitzat i tot perforat amb piercings. Però a qui li importen els perses, que són sempre els dolents de la pel·lícula? Certament la visió de l'enfrontament entre grecs i perses és propera a les fonts gregues, no gens parcials, és clar.



Notícia i imatges: Norma Editorial i Culturaclasica.com.